13.Göksun Uluslararası Çerkes Kültür ve Sanat Festivali Yapıldı.
Göksun Çerkes Kültür Derneği ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Göksun Belediye Başkanlığı işbirliği ile 28 Temmuz 2018 Cumartesi günü Göksun Alparslan Türkeş Mesire Alanında düzenlenen Göksun Uluslararası 13. Çerkes Kültür ve Sanat Festivali büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Festivale Thamedelerimizden Av. Rahmi TUNA’nın Huoh konuşması ile başlandı.

Festivalde, 24. Dönem T.B.M.M Başkanvekili ve Festival Tertip Komitesi Başkanı Prof. Dr. Mehmet SAĞLAM, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet ERKOÇ, Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun AYDIN, Göksun Kaymakamı Hüseyin AYDIN, KAFFED Genel Başkanı Yaşar ASLANKAYA, Kaberdey Balkar Cumhuriyeti Ķültür Bakanı Muhaddin KUMMXHE, birer konuşma yaptılar.

Kahramanmaraş AK Parti milletvekili Sayın Ahmet ÖZDEMİR’in yapmış olduğu konuşma katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı. Sayın Özdemir’in çok beğenilen konuşması;

Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneğini ziyaretlerimiz esnasında, sohbet ederken gençlerin sohbete katılabilmek amacıyla soru sormak istediklerinde aşırı bir nezaket ve dikkat içerisinde söz alabilme gayreti gösterdikleri dikkatimi çekmişti.
Bu akşam Kabardinka ekibinde dans eden bu sanatçıları ve hareketlerindeki zerafeti gördükten sonra Dernekteki gençlerin davranışlarının tesadüfen oluşmadığını, bu toplumun bir yaşam biçiminden kaynaklandığını anladım.
Ve bu yaşam biçimini kendime rehber edinmeye karar verdim.”
Şeklinde olmuştur.

Dünyaca ünlü Kabardinka Halk Dansları Topluluğu sundukları gösterileri ile festivale katılanları büyülerken, festivalde sahne alan Oksana, İnna, Grup Fıtzemaq, Betuğan/Fatime, Amirhan seslendirdikleri şarkılar ve gösteriler ile festivale katılanlara unutulmaz bir gece yaşattılar.

13.Göksun Uluslararası Çerkes Kültür Ve Sanat Festivaline katkı sağlayanlara plaket verilmesi ile program sona erdi.

Festival boyunca Kaberdey Balkar Cumhuriyetinden gelen Devlet yetkilileri ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet ERKOÇ ve Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun AYDIN arasında da dostluk ilişkileri kurulmuş olup ilerleyen günlerde karşılıklı işbirliği yapılması konusunda görüş birliği sağlanmıştır.

Festivalden görüntüler.
(Resimler Göksun Belediyesi arşivinden alınmıştır.)

Paylaş |                      Yorum Yaz - Arşiv