Göksun Çerkes Kültür Derneğinden 33 Suriyeli Çerkes çocuğa Bayram Hediyesi

Suriyede yaşanan savaş nedeniyle evlerinden ayrılarak Göksun bölgesinde yerleşmek zorunda kalan Suriyeli Çerkes ailelerinin çocuklarına Göksun Çerkes Kültür Derneği Yönetim Kurulu tarafından 22 Haziran 2016 tarihinde büyük bir sürpriz yapıldı.

Dernek Yönetim Kurulu üyelerinden Oktay OĞUZ tarafından geliştirmeye çalışılan “KARDEŞ AİLE” projesi düşüncesiyle başlatılan bir çalışma, yardımlaşma ve kaynaşma faaliyeti olarak organize edildi.

Bu güne kadar ülkenin birçok tarafında Suriyeli savaş mağduru hemşerilerimize çeşitli yardım ve destekler yapıldı.

Göksun Çerkes Kültür Derneği tarafından organize edilen organizasyon diğer yardım ve destek organizasyonlarından biraz daha farklı geliştirildi.

Öncelikle Bölgede yaşayan ve çocuğu olan Suriyeli aileler tespit edildi.

Bölgede yerleşmiş Suriye savaş mağduru 33 çocuk belirlendi.

Sonra bu 33 çocuk aile büyükleri ile Dernek binasına davet edildi.

Kiralanan iki minibüse, Dernek yöneticileri, Suriyeli çocuklar ve aile büyükleri birlikte binerek Elbistan ilçesine gidildi.

Elbistan’da büyük bir çocuk giyim mağazasına gidilerek tezgâhtan çocukların kendi zevkleri ve bedenlerine göre kıyafet seçmeleri sağlandı.

Bütün çocuklara kendilerinin seçtiği bu kıyafetler satın alındı.

Daha sonra Kamışçık Köyünden Kenan GEL isimli hemşerimizin Elbistan’daki ayakkabı mağazasına gidildi.

Burada da çocukların beğendiği ayakkabılar, Kenan GEL tarafından çocuklara hediye edildi.

Dernek Yönetim Kurulu olarak bu organizasyona yaptıkları destekleri için;

Sayın Kadriye AKBAY hanıma,
Sayın Zuhal TUNA hanıma ve
Sayın Kenan GEL beye teşekkürlerimizi sunarız.

Diğer taraftan Göksun Çerkes Kültür Derneği üyelerinden bir grup hayırsever hemşerimizin katkısı ile Ramazan ayının ilk haftasında ihtiyacı olduğu tespit edilen 25 aileye gıda yardımı yapılmıştır.

Aşağıda sözkonusu etkinlik ile ilgili resimler yer almaktadır.

Göksun Çerkes Kültür Derneği Yönetim Kurulu

2087 kez okundu