Kafkas Dernekleri Federasyonu 7.Olağan Genel Kurulu yapıldı.
KAFFED (Kafkas Dernekleri Federasyonu) 7. Olağan Genel Kurulu 29 Kasım 2015 tarihinde TES-İŞ Genel Merkezi Toplantı salonunda yapıldı.

Genel Kurul öncesi 28 Kasım 2015 Cumartesi günü 13:00 18:00 saatleri arasında aynı salonda geniş katılımlı istişare toplantısı yapıldı.

Bu toplantıda hemşerilerimiz gerek KAFFED’in icraatları hakkındaki eleştirilerini, gerek KAFFED’in önümüzdeki dönem çalışmaları hakkında önerilerini, gerekse Çerkes Toplumu hakkındaki düşüncelerini dile getirdiler.

Katılımın serbest olduğu ve hiçbir sivil toplum kuruluşunun yapamadığı bu güzel uygulama KAFFED tarafından geleneksel olarak her genel kurul öncesi organize edilmektedir.

29 Kasım 2015 Pazar günü ise aynı salonda yaklaşık 700 kişi kadar misafirin katılımı ile 7.Olağan Genel Kurulu yapıldı.

224 Delegenin katılımı ile başlatılan Genel Kurul, açılış ve saygı duruşunun ardından divan kurulunu belirlendi.

Sayın Yahya GIŞ Divan Başkanlığına, Filiz ÇELİK, Özlem KANDEMİR ve Caner KARATAŞ ise katip üyeliklerine seçildiler.

Genel Kurulda Genel Başkan Sayın Yaşar ASLANKAYA açılış konuşması yaptı.

Genel Kurula AK Parti Ankara Milletvekili Murat ALPARSLAN, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Ahmet Haluk KOÇ, CHP Samsun Milletvekili Engin ÖZKOÇ, HDP Parti Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan BİLGEN katılmış ve Genel Kurulda birer selamlama konuşması yaptılar.

Karaçay-Çerkes Adıge Khase başkanı Muhammed ÇERKESOV, Karaçay Çerkesk Mİlletvekili Ali ASLANOV, Kabartay-Balkar-Rodina Derneği Başkanı Valodya NAGATSEV, Suriye Dernek Başkanı Adnan KABARDA, Abhazya Hükümeti Türkiye Tam Yetkili Temsilcisi İnar GİTSBA, Abhazya Geri Dönüş Komitesi Temsilcisi Alias ŞIMBA genel kurula misafir olarak katılıp birer konuşma yaptılar.

Abhazfed Temsilcisi Sait BARAN’da kongrenin hayırlı olması konusunda dilek ve temennilerini bildiren bir konuşma yaptı.

Son günlerde Rusya ile Türkiye arasında yaşanan olaylar nedeniyle Genel Kurulumuza katılamayan DÇB Genel Başkanı Sokuroko HAUTİ’de bir mesaj göndererek genel kurulun hayırlı olması dileğinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal KILÇDAROĞLU, MHP Genel Başkanı Devlet BAHÇELİ başta olmak üzere bir çok siyasetçi, Çerkes dostu ve hemşerilerimiz  genel kurula telgrafla hayırlı olsun dileklerini gönderdiler.

Kaffed’in 2013-2015 faaliyet raporu, sunum eşliğinde Yönetim Kurulu üyesi Melike Meryem ATLAY tarafından, 2013-2015 dönemi mali raporu Mali Sekreter Atilla Mutlu ALKIŞ tarafından ve denetleme kurulu raporu Denetleme Kurulu üyesi Demir KIZILKAYA tarafından okundu.

Raporlar üzerine görüş bildirimi içerikli konuşmaların ardından Yönetim Kurulu oybirliği ile ibra edildi.

Yönetimin ibrası sonrası Genel Başkan Yaşar ASLANKAYA Genel Kurula hitaben bir teşekkür konuşması yaptı.

Devamında seçimler için teklifler talep edildi.

Seçimlere Yaşar ASLANKAYA başkanlığında tek liste ile gidildi.

2015-2017 dönemi tahmini bütçesi Atilla Mutlu ALKIŞ tarafından okunduktan sonra oylanarak kabul edildi.

Yeni dönem Faaliyet Planı Hicran BOLAT tarafından okundu.

Vacit KADIOĞLU, Doğan ÖZDEN ve Bersis KARABULUT’a Kaberdey Balkar Cumhuriyetince anadile yaptıkları katkılardan dolayı gönderilen madalyaları Genel Başkan Yaşar ASLANKAYA tarafından takdim edildi.

Eski Gaziantep Kafkas Derneği eski Başkanı Hakan AYDEMİR’e Suriyeli soydaşlarımız ile ilgili göstermiş olduğu üstün çaba nedeniyle plaket takdim edildi.

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek köylerinin Çerkesce ismine yeniden kavuşmasında emeği geçen Anzorey Köyü Muhtarı Mahmut ALAGÖZ adına hazırlanan plaket ise sayın muhtara ulaştırılmak üzere Anzorey isminin alnmasında önemli katkıları olan Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Adnan ÖZDEMİR ve Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği Başkanı Lisan ALKIŞ’a verildi.

Tıj İlkay projesine olan katkıları nedeniyle Kaffed’e verilen plaket Ankara eski Dernek Başkanlarından Sayın Aslan ARI tarafından Yaşar ASLANKAYA’ya teslim edildi.

Plaket takdiminin ardından seçimlere geçildi.

224 delegenin katılımı ile yapılan genel kurul seçimlerinde 193 delege oy kullanmıştır.

Yapılan seçim sonucunda 7.Dönem Kafkas Dernekleri Federasyonu Yönetimi aşağıda belirtilen şekilde oluşturulmuştur.

Kaffed Genel Kuruluna Derneğimizden; Genel Başkan Fatih SERİN, Dr.Kamil DEMİRCİ, Ümit YAMAÇ ve Oktay OĞUZ katılmışlardır.

Yeni belirlenen yönetim kurulu üyelerini tebrik eder, toplumumuz adına hayırlı faaliyetler gerçekleştimesini dileriz.

Atilla Mutlu ALKIŞ/ANKARA

GENEL BAŞKAN