KAFFED 6. Olağan Genel Kurulu Yapıldı
Kafkas Dernekleri Federasyonu 6.Olağan Genel Kurulu 23-24 Kasım 2013 Tarihlerinde Ankara Tes-İş Sendikası Toplantı Salonunda Yapıldı.

Genel Başkan Vacit Kadıoğlu'nun Açılış konuşması ile başlayan program protokol konuşmaları ile devam etti.

Sırasıyla CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, AKP Ankara İl Başkanı Murat Alpaslan, Abhazya Dışişleri Bakanlığı Türkiye ve Ortadoğu Temsilcisi Alyas Asabua, DÇB Genel Başkan Yardımcısı Hafıtze Muhammed, Mazlumder Genel Başkanı  Ahmet Faruk Ünsal birer konuşma yaptılar.

Daha sonra Genel kurula gelen telgraflar, mesajlar okundu.

KAFFED'in 2011-2013 dönemi faaliyet raporu sunum eşliğinde KAFFED Eğitim ve Teşkilatlanma Sekreteri Filiz Çelik tarafından okundu. Genel Mali Sekreter Hasbi Yılmaz'ın okuduğu Mali raporun ardından Divana verilen önergeler okundu, katılımcılar görüşlerini bildirdi ve önergeler delegeler tarafından oylandı. Önergelerden biri de Federasyonun isminin Çerkes Dernekleri Federasyonu olarak değiştirilmesi yönünde idi. Oylama sonucunda 122 evet, 66 hayır ve 8 iyimser oy ile 3/1 lik çoğunluk sağlanamadığı için önerge kabul edilmedi.
Yeni yönetim için başkan adayı olan Yaşar Aslankaya ve Erdoğan Boz'un yaptıkları konuşmalar ile yönetim kurulu adaylarının kendilerini tanıtmalarının ardından oylamaya geçildi. 91'e karşı 114 oy ile Yaşar Aslankaya yeni Genel başkan seçildi.

6. Olağan Genel Kurul'da göreve gelen yeni yönetim kurulu listesi aşağıdaki gibidir.

Haber ve Fotoğraflar: Filiz Kaplan / Nart Dergisi

Kaffed Genel Başkanı Yaşar ASLANKAYA

Genel Kurul Salonundan bir görüntü

Eski Başkan Vacit KADIOĞLU ve Adaylar Erdoğan BOZ ile Yaşar ASLANKAYA seçim sonrası elele birlikteler.

Yeni dönem yönetim kurulu üyeleri