Kompozisyon yarışması

Bu yıl 5. sınıfa başlayacak Orta Öğretim Öğrencilerimize,

Sizler bu yıl ilk kez
öğrenim gördüğünüz Milli Eğitim Okullarında
“Anadilinizi” de öğrenmek olanağı bulacaksınız!

İlk kez sizlere tanınan bu olanak konusundaki düşüncelerinizi öğrenmek üzere “Anadil Eğitiminin Önemi” konulu, değerli ödüller kazanacağınız bir kompozisyon yarışması ile bu yıl ilk yarıyıl sonunda anadil derslerinden başarılı not alan öğrencileri ödüllendirme programı düzenledik. Her iki etkinlik ile ilgili ayrıntılı bilgiler aşağıdadır.

Değerli Öğrenciler! Başarılarınızı ödüllendirmek ve sizlerle gurur duymak üzere, başvurularınızı bekliyoruz.

Sevgilerimizle,

Prof.Dr. Günsel Şurdum Avcı,
Çerkes Kadınları Teavün Cemiyeti Derneği Başkanı
ve Yönetim Kurulu Üyeleri

1 - Kompozisyon Yarışması:

Bu yıl 5. sınıfa başlayacak orta öğretim öğrencilerimizin katılacağı “Anadil Eğitiminin Önemi” konulu, “kimliğin ve kültürün yaşatılması ve geleceğe taşınması konusunda anadilin önemini vurgulayan” bir kompozisyon yarışması düzenlenmiştir.

Yarışmaya katılım için, 1 dosya kağıdını geçmeyecek kompozisyon metninin 30 Ağustos 2012, saat 24:00 e kadar derneğimiz iletişim mail’ine (İnfo@cerkeskadinlari.org) gönderilmesi gerekmektedir.

Derneğimize ulaşan kompozisyon metinleri, ulaşma sırasına göre numaralandırılacak ve gönderenlerin isimleri ve iletişim bilgileri ( telefon, e-mail ve adresleri) kapatılmış olarak, örgütlerimiz ve toplumumuz temsilcilerinden oluşan 10 kişilik jüri üyelerine dağıtılacak ve 10 gün içinde değerlendirmeleri istenecektir.

Her bir jüri üyesi tarafından 10-100 puan arasında verilen notların ortalamasında en yüksek notu olan 3 öğrenciye birer Laptop bilgisayar, sonraki yüksek notları alan 10 öğrenciye çeşitli armağanlar, Derneğimiz tarafından düzenlenen özel bir gecede verilecek; bu geceye katılamayanların armağanlarının bulundukları şehirlerdeki derneklerimiz aracılığı ile ellerine ulaşması sağlanacaktır.

Derneğimizin yönetiminden hiç kimse jüride görev almayacak, diğer işlemleri yürütecektir.

2 – İlk Yarıyıl Sonunda Başarılı Not Alan Öğrencilerin Ödüllendirilmesi:

Ders yılı başında Anadilini seçmeli ders olarak seçip birinci sömestri sonunda başarılı not alan öğrencilerin adları, okulları, aldıkları notlar, adresleri ve iletişim bilgileri derneğimiz web sitesine ulaştığında, ödüllerinin bulundukları şehirlerdeki derneklerimiz aracılığı ile ellerine ulaşması sağlanacaktır

Kaynak: http://www.kafkasfederasyonu.org/haber/dernekler/2012/310712_cerkad.htm