Doğu Akdeniz Dernekleri Uluslararası Kafkas Kültür ve Sanat Festivali

Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği Başkanı Şahver Tuna, dernek binasında yaptığı basın toplantısında, günümüzde festivallerin ülkelerin, coğrafya ve kültürlerin tanıtımında önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Yapılacak festival için Kahramanmaraş'ın merkez seçilmesinin bir çok öneminin olduğunu vurgulayan Tuna, "Kahramanmaraş tarih boyunca değişik dil, din ve ırktan bir çok medeniyete ev sahipliği yapan, kardeşliğin, sevginin ve hoşgörünün en yoğun şekilde yaşandığı önemli bir kentimizdir. Bütün bu özellikleri için festivali burada yapma kararı aldık. Festivale, Türkiye'nin değişik bölgelerinden ve yurt dışından bir çok sanatçı, yazar ve oyuncu katılacak. Amacımız, birlik, beraberlik ve kültürel duyarlılığa hizmet etmektir."

Festivalin ayrıca Kafkasya ve Anadolu arasındaki binlerce yıllık tarihi ve kültürel ortaklığı pekiştirmek olduğunun altını çizen Tuna, festivalin Tertip Komite Başkanının TBMM Başkanvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam olduğunu sözlerine ekledi.

9-14 Temmuz tarihleri arasında yapılacak festivalin, Göksun İlçesi Yantepe Köyü'nde final programıyla son bulacağı bildirildi.

Muhabir: İsmail Hakkı Demir

Yayıncı: Mehmet Öztaş - Kahramanmaraş